Menu

logo
Interieur:

De hal

de hal

Na het toilet voor zover mogelijk afgemaakt te hebben kwam de hal aan de beurt. De trapleuning wordt gemaakt als de vloer van de volgende verdieping er in ligt.


Onder de trap is een inloopruimte waar de kinderen hun jasjes en schooltassen kwijt kunnen en ook hangt hier een spiegel waar men na binnenkomst even snel zijn/haar kapsel in model kan brengen. Rechts om de hoek is de deur naar de woonkamer, de deur rechtdoor leidt naar de keuken.


De lampjes zijn gemaakt van diverse ornamentjes van Marijke Bindels, hierin is een korte kaarsfitting gezet waar een lampje in geprikt kan worden. De wandtegels zijn van zelfhardende klei, en de vloer is van strookjes hout van 10 mm breed en 1 mm dik. Voor de vloer heb ik het oppervlak eerst van krant op maat gemaakt, en dit uit gordijnvoering (een soort dun vinyl) geknipt. Hierop zijn de houten latjes geplakt en afgewerkt. Als alle latjes één richting op geplakt worden blijft de vloer flexibel en kun je deze gemakkelijk plaatsen en indien nodig weghalen. Een eventuele lijst rondom kun je na het plaatsen van de vloer met een paar tipjes lijm vastzetten.

De deurkrukjes zijn gemaakt van triplex, de deurplaten van fimo.

poppenhuis hal 6
poppenhuis hal 1 poppenhuis hal 4
poppenhuis hal 5
poppenhuis hal 3 poppenhuis hal 2
poppenhuis hal 7
poppenhuis hal 8 poppenhuis hal 11
poppenhuis hal 10
poppenhuis hal 9

Een beschrijving van de wandtegels vind je bij de workshops.

naar boven