Menu

logo
Interieur:

Het toilet

poppenhuis toilet

De eerste ruimte die afgewerkt werd, was het toilet. Alle tegels die je hier ziet zijn van fimo. Eerst de vloer en wanden van dun karton gemaakt en vervolgens de tegels gebakken, opgeplakt en afgelakt. De tegelrand is na het bakken ingekleurd met Humbrol verf. De reliëftegels die je daaronder ziet zijn als volgt gemaakt: Ik heb in een vierkant blokje fimo een ornamentje gedrukt en toen de fimo gebakken. Hierdoor ontstond een stempeltje waar deze tegeltjes mee zijn gestempeld. De vloertegels zijn na het bakken ongelakt gelaten zodat ze een satijnfinish hebben. De wandtegels en het fonteintje zijn met fimo hoogglanslak afgewerkt. De inrichting van het toilet is een setje van Chrysnbon. Het fonteintje incl. kraantje en afvoer is van fimo naar een voorbeeld uit het boek "Making Doll's House Miniatures with Polymer Clay" van Sue Heaser.


Uiteraard ligt er ook een stukje zeep van fimo. Het stopje is eveneens van fimo en met een dunne ketting van een oude oorbel aan het fonteintje gelijmd.


Het handdoekje en washandje zijn gebreid naar patronen uit het boekje "Poppenhuishandwerkjes" van Cécile van Dongen. De toiletrolhouder is van ijzerdraad gebogen, een stukje satéprikker dient als rolhouder. Op het wandkastje liggen nog twee reserverollen. In de verpakking zit echt een rolletje toiletpapier verpakt.poppenhuis toilet 1 poppenhuis toilet 3
poppenhuis toilet 2
poppenhuis toilet 5 poppenhuis toilet 4

naar boven