Menu

logo
Interieur:

De keuken

de keuken

Na de hal was de keuken aan de beurt. Op dit moment is hij nog niet af, er moet nog iets bijkomen in de hoek naast het keukenblok en alles moet nog vastgezet worden.


Voor het keukenblok heb ik als uitgangspunt de werkbeschrijving van een rechtbank van Aat Oukes gebruikt (P&M 70), de gootsteen is van fimo. De vloer is van kartonnen vierkantjes, geplakt op een lapje zwart skai. De buitenrand is gesjabloneerd. De geiser is een bouwpakketje van Phoenix Miniatures en het Zand Zeep Sodarekje en de zoutpot heb ik op de poppenhuisbeurs gekocht bij Aat Oukes. Het kastje boven het keukenblok is van Euro Minis (excl. de pootjes) alsook de keukentafel.


De gematte stoeltjes zijn naar een werktekening uit het boek "Making doll's house interiors" van Carol & Nigel Lodder. De witjes zijn van zelfhardende klei gemaakt, stoffer en blik met behulp van de beschrijving in P&M 49.Voor het blik heb ik een kattenvoerblikje gebruikt, voor de stoffer een houten roerstokje. De koelkast is gemaakt a.h.v. een werkbeschrijving uit het boek "Thirties and Forties" van Jane Harrop. Het kruidenrek met laadjes heb ik op de beurs gekocht en voorzien van opdruk met behulp van Decal-it. De aardappelen zijn m.b.v. een workshop op het internet gemaakt, zie http://www.miniland.ca/PotatoClass.html.


Het fornuis is zelfgemaakt maar helaas werd het tijdens de werkzaamheden eraan té tijdrovend en ingewikkeld om er een goede workshop van te maken, wel zijn er foto's via de Workshopspagina te zien van de diverse stappen met veel uitleg. Dit levert genoeg informatie om zelf een fornuis te bouwen.


Op een website genaamd "Poes & Poppenhuis" mag natuurlijk de poppenhuispoes niet ontbreken. Het witte poesje is zelfgemaakt én staat bij de workshops. Zij is slechts 3 cm. hoog.


Update oktober 2011

Inmiddels is er weer het e.e.a. gebeurd in de keuken, zie de laatste 6 foto's. Ik heb een aantal workshops mogen maken voor P&M. De workshop voor de hoekkast staat in P&M 113, de knijperzak met knijpers en de mattenklopper staan in P&M 114 en de workshop voor de wildkroon tenslotte staat in P&M 115.

poppenhuis keuken 7
poppenhuis keuken 10 poppenhuis keuken 4
poppenhuis keuken 5 poppenhuis keuken 6
poppenhuis keuken 3 poppenhuis keuken 2
poppenhuis keuken 11
poppenhuis keuken 13 poppenhuis keuken 8
poppenhuis keuken 9 poppenhuis keuken 12
poppenhuis keuken 14 poppenhuis keuken 15
poppenhuis keuken 20
poppenhuis keuken 16 poppenhuis keuken 17
poppenhuis keuken 18 poppenhuis keuken 19

Beschrijvingen van de bestekbak, de afwasborstel, het fornuis én een complete workshop van de poes met veel foto's vind je bij de workshops.

naar boven